Tokaji Sárgamuskotály (félédes) 2020

Melegséget sugárzó közepes citrom színnel kecsegteti szemünket. Lendületes illatában a muskotályos jegyek, bodzaszörpös, pillecukros parfümösséggel vegyülnek. Kortyban gyengéden mézes édesség érződik, eleven üdeséggel. Gyümölcsössége áradó, szerkezete arányos, savai feszesek. Finom struktúra, könnyű érthetőség. Mindenki kedvence lesz bájos egyéniségével.

Ételajánlás

Parfümös jegyei tökéletesen kiegészítik az indiai vagy thai ételek illatos-fűszeres fogásait. Gong bao vagy korianderes csirke kiváló társa, de célszerű egy mangós ragacsos rizs mellett is elkortyolgatni.

További információk a borról

A magyarság borkultúrája kettős eredető: egyesíti a keleti, kaukázusi és a nyugati, római szőlőművelési hagyományokat. Ezek tükröződnek Tokaj-Hegyalja szőlőtermesztésében és pinceépítési szokásaiban. A szőlőművelés és borkészítés meglétét itt már a honfoglalás korában valószínűsítik, bár erre vonatkozó tárgyi bizonyítékok nincsenek. A XII. század második felétől, a
vallon telepesek megérkezésétől kezdve viszont már adatokkal bizonyítható a szőlőművelés elterjedése Hegyalján.
Tokaj-Hegyalja természetes fehér édesbora, az aszú kiemelkedő minősége a felsorolt kedvező tényezők – úgymint természeti adottságok, termesztett szőlőfajták és az emberi tényezők, azaz a borászati kultúra – egyedülálló és különösen szerencsés találkozásának köszönhető. A borvidék méltán érdemli meg, hogy világörökségként tartsák számon.